Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Разни / юли 5, 2023

От къде и как да поръчаме гирос в Пловдив

В тази статия ние от https://plovdivsport.info/ ще ви напишем от къде да си поръчате онлайн, или да си купите на място най-вкусния гирос в Пловдив. Приготвен по традиционна гръцка рецепта. Футбола, бирата и гироса са перфектна комбинация. Така, че имайте търпение и прочетете още малко.

Ще започнем направо с предложението за най- вкусните гироси в Пловдив – Стриийт Гирос (Street Gyros) Те са в самия център на града. Може да видите по- долу адреса, или да поръчате онлайн, за вкъщи.

Стриийт Гирос се намира на улица Васил Априлов 36 срещу ДКЦ 3 ПЛОВДИВ. Вижте на картата по долу.

Работно време

Без почивен ден


Може да поръчате онлайн. Доставките се извършват безплатно в цял Пловдив от 10:00 до 03:00 чрез takeaway и glovo

Цени на Стриийт Гирос са доста добри.

Гирос пилешки 4.99 лева
Бургер телешки 5.99 лева
Порция пилешки 9.99 лева
Порция агнешки 9.99 лева
Порция телешки 9.99 лева

Малко допълнителна информация.

Каква е разликата между дюнер и гирос

Дюнер и гирос са два различни вида храна, но имат някои общи характеристики. Ето основните разлики между дюнер и гирос:

  1. Произход: Дюнер е традиционно турско и арабско ястие, докато гирос е гръцко ястие. Те имат сходни основи и вкусове, но има някои разлики в подготовката и поднасянето.
  2. Месо: В дюнера се използва пилешко, агнешко или телешко месо, обикновено нарязано на тънки слайсове. Гирос обикновено се приготвя със свинско месо или смесица от свинско и пилешко месо. Стрийт Гирос приготвя гиросите само от пилешко месо- без свинско.
  3. Подправки: Дюнера и гироса се подправят по различен начин. Дюнера обикновено се подправя със смес от различни подправки като черен пипер, червен пипер, кимион и други. Гирос често се подправя със сол, пипер, риган и орегано.
  4. Поднасяне: Дюнер се сервира в питка (или плосък хляб), в която месото се обгъва заедно със салата, сосове и други добавки. Гирос се сервира в питка (позната като питка гирос) или във формата на сандвич, в който питката се пълни с месото и млечна салатата – дзазики.
  5. Допълнителни съставки: Общо взето, дюнер и гирос могат да бъдат сервирани с различни допълнителни съставки като салата, домати, краставици, лук, кисели краставички, сосове (като чеснов, дзазики, млечен сос и други.

Това са основните различия между дюнер и гирос. Въпреки тези различия, двата вида храна са вкусни и популярни в различни кухни по целия свят. Вижте по-горе къде в Пловдив можете да поръчате най- вкусния дюнер и не се колебайте. Добър апетит!

Вижте още:

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.