Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / юли 5, 2023

Срам: Пловдивското дерби без гостуваща агитка

Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на „Лаута“, което ще открие новия сезон в елита почти сигурно ще бъде без гостуващи фенове на „канарчетата“. Двубоят е следващата неделя – 16 юли от 18:30ч.

Решението ще бъде взето седмица преди мача от междуведомствена комисия от БФС и МВР, която ще оцени рисковете.

Кмета на район „Южен“ Костадин Язов и отговорник по строителството на стадион „Локомотив“ от страна на Общината заяви пред TrafficNews, че мачът е стопроцента рисков и от предварителни разговори с полиция те са изразяли мнение, че е по-безопасно да няма гостуващи фенове.

Основният проблем е входът за гостуващите фенове, защото РДНСК гледа предимно това.

За да бъде обособен такъв сектор трябва да се демонтира скелето, да се сложи менталната конструкция и след мача отново да се монтриа скелето, което е нецелесъобрзано.

Новата южната трибуна все още не е готова и няма как да приеме фенове за срещата. Така остава вариантът феновете на Ботев да бъдат настанени във временния гостуващ сектор на стадиона, който се намира на централната трибуна, а това е доста опасно и може да се стигне до ексцесии.

Ако бъде взето подобно решение със сигурност няма да има гостуващи фенове и на ответния мач на „Колежа“, който ще бъде в началото на ноември.

ТЕМА СПОРТ

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.