Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / юни 17, 2024

Любо Пенев : Най-високи цели за Локо Пловдив

Локомотив (Пловдив) започва днес лятната си подготовка. Любослав Пенев ще изведе своите възпитаници в 18:00 часа на централния терен на „Лаута“.

Днес с тима ще започне и Кръстьо Банев от Локомотив II.

До края на тази седмица ще се присъединят Хорхе СегураАнгел ЛясковТодор ПавловВладимир Медвед и Роман Иваноф.

Планираната контрола с Арда за 3 юли отпадна, защото двата тима ще се срещнат още в първия кръг на първенството. Вместо това „черно-белите“ ще мерят сили със Славия.

„Преговорите продължиха не дълго и лесно. С Христо Крушарски се познаваме от дълго време. За първи път ще работим заедно. Ще работим лесно. Договорът е за една плюс една години. Да видим как е. Може нещо да не му хареса, може и на мен да не ми хареса. Вярвам, че работата ще е ползотворна.

Не е нужно нещо да ме мотивира. С радост поех офертата. Първо поставям цели на себе си и щаба, а след това на футболистите. Поставям най-високи цели.

Започваме подготовка. Един месец е достатъчен. Ще има нови фуутболисти, но не трябва да бързаме. Внимателно.

Фокусирам съм изцяло върху работата си в Локомотив. Бил съм на Ботев, ЦСКА, националния отбор. Един професионален треньор работи в различни отбори, както и футболистите. Локомотив има много добър състав. Има футболисти, които напуснаха. От днес ще имаме директна връзка. Има база и добър резултат от миналата година. На първо място съм изключително взискателен и си поставям най-високите цели. Не се задоволявам с малко. Никакво отпускане и футболистите трябва да знаят за какво тренират“, каза Любо Пенев, който призна, че не е наясно с конфликта между част от феновете на тима и собственика Христо Крушарски.

„Не съм наясно, не го познавам детайли. Очаквам да бъда запознат. В случая отговарям за спортно-техническата част. Трябва да бъде изчистен. Много е важно да вървим в една и съща посока. Много е важно да излизаме на терена като едно цяло. Не искам да се делим на футболисти, ръководители, фенове. Лесно е да подкрепяш отбора, когато върви, но аз искам да го подкрепят, когато не върви. Винаги ще излизаме за победа. Когато противникът е по-добър и ни победи, ще му стистнем ръката.

Отговарям за спортно-техническата част. Може да задавате въпроси по всяко време.

Интересува ме как ще протече подготовката, момчетата да са живи и здрави, да се влагат във всяка една тренировка“, разясни новият треньор на пловдивчани.

„Наблюдавам мачовете от европейското първенство. Рано е да се каже кой е фаворит. Но за мен е интересно. Виждам много интересни неща. Нямам фаворит. Разглеждам по друг начин мачовете“, завърши Любо Пенев.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.