Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / ноември 1, 2023

Официално: Илиян Илиев е новия старши треньор на Националния отбор на България

Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев, бе официално представен като новия национален селекционер на България.

Това се случи на официална пресконференция в Национална футболна база „Бояна“.

„Дълго време мислих над това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място е трудно се напусне този комфорт. В такъв труден момент, в какъвто се намира нашият национален отбор, от който съм бил част, аз съм длъжен да дойда да помогна. Познавам голяма част от националите и съм сигурен, че имат по-големи възможности. Излизат с притеснение да играят. Трябва в тези кратки дни до важните мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем правилно тактически“, заяви Илиев в първите минути на пресконференцията,

„Ако имаше квалификации след Нова година, щеше да е трудно. След седем дни ни предстои лагер и след това може би ще имаме десет дни, така че когато няма официални мачове, няма да е чак толкова трудно да съчетаем нещата. Георги Донков ще бъде постоянно в София, така че един от щаба ще е винаги на разположение“, отговори бившият национал на въпрос за съчетаването на двете му длъжности.

„Първата ми цел е да променим настроението. Като цели – естествено, винаги е най-добре да побеждаваш. Да играем правилно тактически и да се противопоставим на Унгари и Сърбия, които имат ясно изразен стил. За Лига на нациите сме в такава група, че сме длъжни да участваме и да се опитаме да влезем в по-горна група. Това са целите – настроение и позитивизъм. В много случаи в моята практика, когато сме излизали да играем за резултат не се е получавало, но когато излизаш да играеш, резултатите идват“.

„Треньорската професия е рискова и зависи изцяло от резултатите. В кариерата съм бил такъв, че изпитвам удоволствие от това, което правя. В момента, в който видя, че не ми е комфортно и че мястото ми не е тук, със сигурност няма да чакам ръководството. Не го казвам, че при най-малкия проблем ще си тръгна. Имах по-добри финансови предложения, но избрах да остана тук. Идвам с тази цел да помогна с нещо“, добави родният специалист.

„Не е мястото и моментът сега да говорим за тактика. Виждате, че Младен Кръстаич се опита да вкара млади момчета и някои показаха, че имат място в отбора. Имаме много добра връзка с Александър Димитров, винаги ще сме в услуга един на друг. Ще се опитаме да стесним кръга от играчи. Нямаме неограничени футболни ресурси. В средата има таланти, има хора. Ще взимаме и тези, които могат да помогнат на по-младите, винаги трябва да има няколко човека, които да помогнат в този преход. Сега в момента ще се съсредоточим върху наборите от 97-ми до 02. Всеки един, който се чувства българин и може да помогне на националния отбор е добре дошъл. Имаме проблеми в дефанзивен план, особено на постя ляв бек. Не съм дошъл в националния отбор да давам шанс на футболисти на Черно море. Дойдох да накараме хората отново да повярват в националния отбор. По-възрастните от вас помнят, че и като футболист, и като треньор винаги съм казвал това, което мисля. Със сигурност няма да се променя и няма смисъл. Аз съм сложен тук, за да има промяна и след като си тръгна да оставим нещо на хората след нас“. 

„Договорът ми е за 2 години и 7 месеца, лятото ще се прецени дали мога да си продължа контрактът с Черно море. Тъй като започва Лига на нациите, засега няма яснота“, сподели новият селекционер на „лъвовете“.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.