Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / юли 6, 2022

Анализ за предстоящия сезон 22/23г за Ботев Пловдив

Футболният маратон в нашата страница продължава- ред е на Botev Plovdiv
(Ще се опитам да съм максимално безпристрастен 😀)

Изходящи трансфери: Филип Филипов( става тийм мениджър); Джак Лейн( нападател-изтекъл договор)

  • Роберто Пунчец първоначално му изтече наема, но след това се завърна, затова не е нито във входящи, нито в изходящи трансфери

Входящи трансфери: Джаспър ван Хертъм (защитник- 24г); Рой Херман (десен бек- 21г)
*Хуго Бернард кара проби от началото на подготовката (крило- 19г)
**Момо Туре(нападател) и Самуел Акере се присъединиха към отбора в края на миналия сезон.

Оценка на трансферите: Ботев е един от „най-тихите“ клубове това трансферно лято. Една от позициите, на която задължително трябваше да се вземе футболист беше десния бек и тя е окомплектована, но в клуба трябва спешно да се вземе офанзивен халф близък до профила на Тошко Неделев, който да участва в разиграването, освен ако не се планира в тази позиция да играе Реда Рабей, който обаче се възстановява от контузия. Лично според мен това е възможно ако Рой Херман играе като десен бек, а Ето,о като деф халф, тогава ще се отвори възможност Рабей да изпълнява по-офанзивни функции- друг е въпроса дали е достатъчно класен за целите на отбора, които са високи. Най-голямата дупка в Ботев е централния нападател. Тази дупка е отворена от миналото лято, а в момента има спекулации, че клубът се интересува от Ласина Траоре от Шахтьор Донецк, което аз лично не вярвам да се осъществи такъв трансфер. Другата голяма дупка, която никой не коментира е липсата на конкуренция на Па Конате на левия бек/халфбек. Там Ботев няма втори избор и при наказание или контузия на Па Конате най-вероятно Виктор Генев ще играе ляв бек. Въпреки че, в контролите на тази позиция бяха изпробвани Ники Минков и Хуго Бернард- и двамата еднакво неуспешно. Най-категорични изглеждат вратарския пост, където има конкуренция от двама добри вратари+ Християн Славков, който отново сигурно ще пази за втория отбор и при централните защитници, които са 7, но Работов е контузен за 6-7 месеца, така че реално са 6. Има нужда от поне още един халф, с офанзивни функции и задължително централен нападател.

Контроли: Ботев взе странното за много хора решение да изиграе само две контроли. Като в първата победи Металист Харков с 2:1, а във втората завърши 0:0 с Янтра Габрово. В двете контроли ясно си пролича затруднението в завършващата фаза, след като и двата гола бяха от статични положения, но пък в защита отбора изглеждаше по-стабилен от миналата година.

Прогноза: Ако до края на трансферния прозорец Ботев запази ядрото си и успее да надгради с нападател и офанзивен халф ще съм спокоен оптимист. Джейм Ето,о и Точукву Нади за мен трябва да бъдат дефанзивни халфове, защото и двамата са енергични футболисти, които умеят да отнемат топката и не изпитват паника, когато тя е в краката им. Валентич вече почва да работи втора година с отбора, а всички знаем, че когато един треньор му се даде време в повечето случаи успява да постигне резултати. Защитата на отбора, която беше голям проблем миналия сезон изглежда заздравена, а нападението продължава да е енигма. Програмата в първите 4-5 мача е на пръв поглед лесна и ако Ботев е успял да подобри играта си при гостуванията очаквам добър сезон за канарчетата. Крайна прогноза- 3ТО МЯСТО!

Източник: Podcast

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.