Рекорден бюджет за Ботев Пловдив през новия сезон . – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / май 25, 2022

Рекорден бюджет за Ботев Пловдив през новия сезон .

Ботев (Пловдив) ще има рекорден бюджет от 30 милиона лева през новия футболен сезон Това твърдят колегите ни от Марица . Ако обещанието се случи, това означава двойно увеличение спрямо предвидените за сегашния сезон 15 милиона лева. Сметките показват, че само за последния месец разходите в клуба са 900 000 евро или 1,8 милиона лева. Колегите ни от Марица твърдят,че са видяли документите, колкото и невероятно да звучи къде са отишли толкова пари.

Сумата осигурява олигархът Борис Зингаревич, бащата на собственика Антон Зингаревич, и негови канадски партньори с бизнес у нас. Последните разработват златното находище на Ада тепе в Крумовград и вече спонсорират местния Левски, който ще играе във Втора лига от лятото.

Добрите новини за феновете на Ботев не спират дотук. Руснаците са дали знак, че ще помагат и при строителството на стадиона. Те са проучили възможността за закупуване на модерна система за лицево разпознаване, чрез която западните клубове отдавна контролират сигурността по трибуните и баталните сцени са изкоренени. Цената й е около 5 милиона лева, като Зингаревич и партньори са обещали да я платят.

Целта е да се направи конкурентен тим за Европа, естествено, за целта Неделев и компания трябва да спечелят баража срещу Берое в събота. Но какъвто и да е резултат няма да промени плановете на клубното ръководство.

Ако Ботев наистина осигури 30 милиона лева бюджет, това ще го изстреля на второ място по този показател у нас и ще му даде реален шанс да се бори за титлата. Смята се, че хегемонът Лудогорец харчи 50 милиона лева на сезон, а втори е ЦСКА-София с 25. Зад Ботев е Левски с 12 милиона.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.