Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / декември 3, 2023

Огромни трусове в Локомотив Пловдив, застрашени ли са смърфовете от разпад?

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев отправи остри критики към ръководството на клуба. Това стана няколко минути след края на мача срещу Левски, който черно-белите загубиха катастрофално с 0:3. Колев намекна, че по всяка вероятност ще напусне поста си на „Лаута“.

Ето какво заяви изпълнителният директор на „смърфовете“:

Нямахме футболни аргументи да се противопоставим на Левски. Получихме гол без положение. След това при една малко спорна ситуация, падна и втори гол. Психологически нещата станаха сложни. Това за съжаление е върхът на айсберга. Отборът, като отбор, отдавна изпревари клуба като развитие. Аз и Илко Пиргов не виждаме как клубът може да догони отбора. Даже по-точно казано, клубът дърпа отбора назад.

Ние с Илко Пиргов не сме си намерили имената на улицата. Ако няма разрешение на проблемите, няма как да продължим да работим. Не виждаме как може клубът да догони отбора, даже става май по-скоро обратното – клубът дърпа отбора назад. През юли имахме сътресения, в които доста ясно показах, че нямам намерение да ставам параван за неща, които нито са съгласувани с мен, нито ми харесват.

Бих предпочел да гледам хората в очите, когато ми задават въпроси какво се случва в Локомотив, затова и говоря в момента. Така, както сме тръгнали, нещата няма да свършат добре. Има сериозно напрежение, което стига до ексцесии между основните акционери в Локомотив Пловдив (б.р. визира Адам Сотков и Христо Крушарски). Нещата преминават границите на добрия тон и ние с Илко Пиргов сме по средата на тези отношения, което се отразява зле.

През последните 4-5 месеца вкарахме плащанията в ритъм. Няма да коментирам какво сме заварили, защото е традиционна тема всеки новопостъпил да се оплаква от това, което е заварил. Аз не съм от тези, които се оплакват. Опитахме да погасим част от задълженията и в интерес на истината, това, което мога да кажа, че през последните 4 месеца заплатите се плащаха сравнително навреме и парите бяха изкарани от самия клуб.

За съжаление, често средствата, които Локомотив Пловдив успя да геренира, не влизаха в клуба. Въпреки моите настоявания, да разбера къде отиват тези пари, не получих отговори. Единствено за част от сумите, които ми беше казано, че се дават на Миньор Перник на заем и щели да бъдат върнати. Тези средства в Локомотив Пловдив така и още не съм ги видял.

Имаме огромен проблем с екипировката. Подписан е договор, който още не мога да изплатя с тези средства. Да не говорим, че самата екипировка не е налична. Който е избирал фланелката, да дойде да обясни защо футболистите нямат екипи. Защо генерираме поръчки от онлайн магазина и не можем да ги изпълним? Защо средствата от този онлайн магазин не влизат в Локомотив Пловдив, а отиват другаде?

Още редица въпроси, на които не получих отговор. Може би се очакваше от нас да ходим по вода, за да докараме фланелки от Китай. Стигнахме дотам, че отборът бе заплашен да не бъде настанен във Враца. Това не отива на клуб като Локомотив Пловдив.

В тази обстановка имаме претенции да се борим за челни места и да се конкурираме с големите клубове в България. Това е меко казано несериозно. По тази причина аз не виждам смисъл да се боря повече, защото очевидно в Локомотив Пловдив нещата се решават на друго място, а не на „Лаута“.

Акционерите са двама. Това са разговори, в които не участвам. Имам грижата да защитавам интересите на клуба и това правя в момента. Ако не го направя, ставам мълчалив съучастник, което няма да допусна. Обръщам се към феновете, защото те винаги са зад клуба.

Аз съм на трудов договор, най-вероятно, ако няма промяна, няма да продължа да работя. Много неща трябва да се променят. Имахме уговорка, при която оперативното управление на клуба трябваше да зависи от нас, да структурираме селекционния процес. Това не виждам как ще се случи, защото има центрове на власт, които са извън клуба и там се вземат решенията и сме изненадани какво се случва.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.