Текущото състояние на Тодор Неделев . – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / юни 12, 2022

Текущото състояние на Тодор Неделев .

Лекарят на националния отбор – д-р Бисер Бочев, даде интервю пред bTV, в което коментира състоянието на Тодор Неделев. Припомняме, че капитанът на Ботев пострада тежко при пътния инцидент с автобусите на националния ни отбор в Тбилиси. Неделев бе опериран по спешност след удар в главата, като за щастие звездата на „жълто-черните“ и националния отбор вече е буден и контактен, а възстаноявването му върви бързо.

„Снощи бях при Тодор Неделев след тренировката. Имаше доста голямо подобрение в сравнение с това, което видяхме на обяд. Дори мога да кажа, че очакваме днес той да бъде прехвърлен в нормално отделение, да не е в реанимация. Обнадеждаващи са новините, но не бива да забравим, че това е един ранен следоперативен период. Трябва внимателно да гледаме на нещата, да не бързаме.

Най-хубавото от всичко е, че той започна да ми разказва неща, започна да възвръща спомените си. Чувства се все още слаб, отпаднал, не му позволяват да става. Предстои да разберем кога ще започнат тези неща. Възстановяването върви доста бързо. Лично аз съм приятно изненадан от това. Естествено, некомфортно е положението за един човек, който е свикнал да бъде активен. Да лежи на леглото със сонди и канюли, е неприятно, но не е изключително неприятно.

Разбира се, че роднините на Тошко са притеснени в този момент. Комуникацията с тях обаче е много лесна, разбираме се бързо. Аз дори очаквам в скоро време тук да пристигат приятелката на Тодор и евентуално майка му. Това обаче зависи от някои други обстоятелства, но правим организация да дойдат и двете.

Най-важно е това, за което ще говоря с професора. Научен съм, че който оперира, той определя правилата. Каквито препоръки и назначения се дадат, ще ги спазим стриктно. Ще трябва да пази назначения режим и бързо да се възстановява. Трябва да зарасне фрактурата, да се следи евентуална неврологична симптоматика, да се правят изследвания периодично. След около 3 месеца може да започнем да обсъждаме тези въпроси. Дотогава трябва да сме убедени, че имаме срастване на фрактурата и добър неврологичен статус. Най-важно е спокойствието и търпението“, категоричен е д-р Бочев.

Plovdivsport.info ,продължава да следи текущото състояние на Тошко и да информира нашите читатели.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.