Global Staff–посредническа фирма за работа в чужбина излъга Пловдивчанин – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Разни / март 3, 2024

Global Staff–посредническа фирма за работа в чужбина излъга Пловдивчанин

Скъпи Пловдивчани, с нас се свърза Пловдивчанин който поиска да разкаже и да предпази повече хора за въпросната фирма която предлага работа в чужбина, която го остави на произвола на съдбата в Англия. Въпреки, че сме спортна медия ние няма как да останем безучастни и ще съдействаме по всякакъв начин да предпазим не само Пловдивчани, но и всички Българи желаещи да заминат на работа със въпросната фирма.

Ето какво ни разказа мъжът когото ще наречем М. К

Заминах с въпросната фирма за работа в завод за зеленчуци в Англия. Бяха ми обещани като и по договор, че ще имам поне 48 часа седмично.

Уви това не се случи, не правехме повече от 40 часа седмично, като имаше доста чести моменти в които имахме и по 30 часа.( 197, 250 паунда заплата на седмица чисти пейслиповете ги пазя)

Потърсих ги с молба да ми направят трансфер на друго място в което поне редовно да правя тези часове, беше ми обещано, че ще ми съдействат но дните минаваха а отговор така и нямах.

Така дойде злополучния за мен ден в които бях отстранен от работния ден от Полски супервайзер без абсолютно никаква причина. Заяде се с мен заради работното ми служебно облекло което искам да спомена, че беше напълно изрядно.

Отидох в офиса да обясня какво се е случило с мен и да потърся обяснение защо бях отстранен от работния процес без причина.

След като проведоха телефонен разговор ми казаха абсолютно директно, че имам 7 дневен срок да напусна караваната в която живеех. Тоест бях изгонен и от фирмата.

Бях в шок от това което ми се случва.

На моите въпроси защо, каква е причината и така ли се процедира при вас когато човек потърси обяснение по дадени въпроси се процедира така, аз адекватни отговори не получих.

И така имах 7 дневен срок да напусна.

Веднага се опитах да се свържа със жената която се погрижи за цялата процедура по заминаването ми за Англия ( Катя) но 2 дни без успех.

Едва на 3 тия ден тя ми отговори в WhatsApp,че е имала семейни причини за да не ми отговори, странно нали?

Обясних и абсолютно всичко което ми се случи, като споменах, че дори към момента нямам и финансовата възможност да се прибера в България и помолих за съдействие и помощ за намирането на друга работа, и като попитах какво да правя сега.

Скъпи Пловдивчани, отговора на въпросната Катя беше, Цитирам.

„Ние не можем с нищо да съдействаме и да ви помогнем и не носим никаква отговорност“ .

Бях в шок от това което каза. Изпаднах в безизходица.

Опитах се да се свържа отново с нея, писах в whatsapp, но тя така и не ми отговори а беше прочела всички съобщения така и до ден днешен тя не се свърза мен.

С помощта на Българи излезнах от тази за мен изключително сложна ситуация.

Пазя договори, пазя и чата с нея и в точния момент всичко ще излезе на яве.

Скъпи съграждани, моя апел към вас е да избягвате тази изключително некоректна фирма която явно оставя Българите да се оправят сами и за тях е най важното да ни пратят в чужбина и както Катя каза, да се оправяме сами.

Пазете се от Globol Staff пазете се като цяло от такива фирми.

Благодаря и на Plovdivsport.info, че не останаха безучастни към моята съдба и ми дадоха трибуна на глас, с единствена цел да се опитам да предпазя колкото се може повече хора. Бъдете здрави, помагайте си един към друг.

Честит 3 март.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.