Зингаревич пред Sportal.bg: Нямам намерение да напускам Ботев, не знам защо Филипов се опитва да ми вземе клуба – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / февруари 2, 2024

Зингаревич пред Sportal.bg: Нямам намерение да напускам Ботев, не знам защо Филипов се опитва да ми вземе клуба

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич се съгласи да даде интервю за Sportal.bg, в което отговори на доста въпроси, касаещи жълто-черната общественост. Милиардерът коментира отношенията си с Илиян Филипов, както и скандала, който се разрази в България, докато отборът се подготвя в Турция. Зингаревич разкри и какви са амбициите му начело на клуба.

„Мисля, че подготовката върви добре. Смятам, че и мачовете показват, че ставаме все по-добри. Имаме доста футболисти тук, което бе и идеята, за да видим как се справят и младите момчета. Имаме още един мач, но като цяло мисля, че лагерът премина доста добре. С идването си треньорът докара своята атмосфера в съблекалнята, Ивелин Попов също доста спомага за връзката в отбора. Краят на полусезона бе добър и се надявам, че ще продължим така и през пролетта. Естествено винаги има грешки, но с моето идване в клуба искахме да наложим определен модел на работа, за което се изисква време. Имам пълно доверие в ръководството и треньорския щаб и мисля, че сме на правилния път“, започна Зингаревич.

„Финансовото положение на Ботев е стабилно. Като цяло времената са трудни за всички клубове, но състоянието на клубовете не трябва да зависи само от собствениците, а да се наложи модел, през които отборите могат да се самоиздържат. Това се опитваме да направим и мисля, че до някаква степен това започва да се случва. Продадохме не малко футболисти. Това естествено изисква време, за да се адаптираме и това неминуемо води до промени в клуба. Вече мисля, че имаме стабилност и сега трябва само да продължим развитието“.

„Нямам никакви отношения с Илиян Филипов, само договорни, които той има с клуба. Той има бокс на стадиона и толкова. Той се опитваше да се постави в позиция да може да вземе клуба, което аз не мога да разбера откъде идва това. Аз никога не съм си и помислял да се оттеглям на първо място, за да има такава възможност“, обясни босът на „канарчетата“ отношенията си с Илиян Филипов.

Зингаревич заяви, че не е съвсем наясно със ситуацията около появилата се информация за репресии върху фенове на тима и арестите на служители на клуба за организирана престъпна група.

„Знам само някакви неща от пресата за проблеми с някои от феновете. През миналата година имахме проблеми с охраната и трябваше да се направят промени. Мисля, че трябва да се отправят въпроси към оперативното ръководство. Мисля, че ще се проведат някакви разследвания и ще видим по какъв начин ще се развият нещата. От това, което знам всичко идва от показания на един човек, който си променя думите. Има органи, които проверяват тези твърдения“, коментира собственикът.

Босът на „жълто-черните“ подчерта, че основната цел на клуба е да бъде независим и стабилен финансово и се надява постепенно играта и резултатите да се подобрят. Целта до края на сезона ще бъде спечелването на Купата на България, а от следващия целите може да бъдат и по-сериозни. 

„В България има един клуб, който е над всички финансово. Нашата цел е да сме стабилни самостоятелно в това отношение. С настоящия отбор, който е доста млад, искаме да постигнем добри неща в следващите години. Опитваме се да вземем всеки мач, а след това ще се опитаме да стигнем до Европа. Във футбола всичко може да се случи, така че няма да казваме, че няма да се опитаме да постигнем нещо. Сега ще пробваме да стигнем до Европа, а през следващия сезон ще се опитаме да подобрим още представянето си. Първите шест мача наистина ни убиха този сезон, надяваме се да имаме по-постоянни изяви. Надявам се да вземем Купата през този. „Имаме партньорство с отбора на Виста. Имаме добри отношения и сме разменили доста играчи. Те имат проект, който градят от доста време и имаме добър партньор в тяхно лице.“

„Инвестирали сме около 3 милиона лева като клуб в стадиона. Мисля, че ще продължим в тази линия. Ще построим фенмагазин и някои други неща, но към момента най-важното е да бъде довършен изцяло стадионът. Базата в Коматево мисля, че е в доста добро състояние, разбира се има идеи да продължим развитието и там, но ще го правим стъпка по стъпка“, обясни Зингаревич структурните планове по съоръженията на Ботев.

„Имаме доста голям състав в момента и мисля, че ако някой не си тръгне, това ще е положението до лятото. Възможно е Бароан да си тръгне, тъй като има договор до лятото. Ние му предложихме нов, но отказа, за което го разбирам. Беше над две години с нас и иска да направи следваща стъпка в кариерата си. Привлякохме Георги Николов и се подсилихме доста така. Винаги имаме варианти, но към момента мисля, че имаме балансиран състав“, каза ръководителят по отношение на селекцията.

„Имаме добри отношения с Душан Керкез и се надяваме да подпишем нов договор. Той се присъедини с 12-месечен, но искаме да продължим работата си. Мисля, че вече има разговори по този въпрос със спортния директор. Знам, че той се чувства добре тук и има също желание да продължи да работи“, каза Зингаревич по темата за старши треньора.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.