В Пловдив не си поплюват и ще се борят докрай, за да имат най-модерните стадиони у нас. – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / ноември 29, 2023

В Пловдив не си поплюват и ще се борят докрай, за да имат най-модерните стадиони у нас.

В Пловдив не си поплюват и ще се борят докрай, за да имат най-модерните стадиони у нас. Вчера стана ясно, че градската управа е пратила заявка за нови 75,5 млн. лева до министерство на финансите. С тях трябва да бъдат довършени клубните съоръжения на Ботев Пд и Локомотив. Този път основният пай от парите ще потече към „Лаута”, ако проектите бъдат одобрени от ведомството, поверено на Асен Василев. Както е известно, строителните дейности там трябва да продължат с изграждането на нова централна трибуна. Смята се, че тя ще струва 42 млн. лева.

Иначе още 33 583 440 се искат за „Христо Ботев”, който ще е един от вариантите за дом на националния отбор по футбол. Първоначално от общината обявиха, че ще настояват за 50 млн. лева от правителствената програма за подпомагане на общините. Оказа се обаче, че под тепетата ще се борят докрай за двата местни гранда.

Интересното е, че парите за стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив” са равни на тези, които Община Пловдив е заявила за останалите проекти за подобряване на условията в града. На този етап обаче на заден план остава „Тодор Диев”, където също започна мащабен ремонт, но не е ясно кога ще бъде довършен./ “Мач Телеграф”

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.