Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / септември 5, 2023

Новият старши треньор на „Ботев“ – Душан Керкез, бе официално представен от спортния директор Артур Платек

🟡⚫ Новият старши треньор на „Ботев“ – Душан Керкез, бе официално представен от спортния директор Артур Платек, който разкри,, че лично се познава със специалиста.

💭 „Добър ден! Поздрави на всички! Знам, че сръбският и българският език си приличат, но сега ще говоря на английски. Обещавам скоро да науча български.

Искам да благодаря на Антон Зингаревич и Артур Платек за доверието. Когато се срещнах с тях, беше лесно за мен да взема решението да дойда в „Ботев“. Знам за клуба и за първенството. Знам и доста неща за „Ботев“ (Пловдив) . Мои бивши играчи в предишните ми отбори, които са били тук, са ми разказвали за клуба, за феновете, за стадиона и за тренировъчната база. Затова за мен бе лесно да дойда тук. Не съм човек на обещанията.

Не съм магьосник, но знам, че имам добър екип и ви обещавам ви усърдна работа. Ще гледаме мач за мач, да постигаме резултати и да подобрим класирането на тима.

Трябва да променим психологическото състояние на футболистите, които са загубили своята увереност. Те не са единни. Трябва ни подсилване до края на трансферния прозорец. Имал съм подобна ситуация в Кипър – с подобен клуб и фенове. Искам да накарам привържениците да се гордеят със своя отбор, който да играе с агресия и желание. Не знам дали ще се случи във всеки мач, но ако го правим, постепенно резултатите ще дойдат“, заяви 47-годишният специалист.

👉 Спортният директор на Клуба – Артур Платек обяви, че целта пред отбора е минимум седмото място в класирането и участие в евротурнирите:

🎙 „Заедно с новия треньор ще вдигнем „Ботев“ на едно по-високо ниво. Получихме много предложения за други треньори, но избрахме най-правилния за нашата философия. За мен той е много добър като човек и като професионалист. Неговите отбори до момента са се представяли доста добре.

Аз и Душан имаме еднаква визия за отбора и се надяваме да се справим успешно. Ние се познаваме лично. Важните фактори за мен, че в последните си отбори има доста успехи, но е добър и като човек. Нашите цели са да бъдем минимум на седмо място и да се класираме за евротурнирите“, каза Платек.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.