Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / юли 31, 2023

Мартин Секулич с много интересно интервю

🟡⚫️ Нападателят на „Ботев“ – Мартин Секулич, даде интервю за бюлетин „Канарче“, който се издава от Сдружение „ПФК Ботев“. 24-годишният хърватин коментира престоя си при „жълто-черните“, както и амбициите си с екипа на пловдивчани.

🎙Ето какво заяви Секулич: 👇

💭 „Започнах да играя футбол на 6-годишна възраст. Роден съм в Загреб и имам прекрасно детство – всичко, за което бих могъл да мечтая. Аз и моите 2 чудесни сестри сме благословени да бъдем отгледани от най-добрите майка и баща, без които аз нямаше да постигна успехи“, започна нападателят.

„Двата гола в дебюта ми срещу „Ботев“ (Враца) бяха добро начало, но след това дойде нов треньор и аз не получих достатъчно игрово време през сезона. Не беше лесно за мен, но научих ценни неща и как да се справям с подобни ситуации. Мисля, че това беше една трудна година за голям отбор като „Ботев“, която трябва да бъде оставена в миналото и забравена“, продължи Секулич.

„За мен няма значение дали водя атаката сам или до мен има друг нападател. Това зависи от типа играчи, с които играем, но ако печелим мачовете и играем добре, видът на формацията не ме вълнува особено. И все пак смятам, че формацията, с която играем в момента, е най-подходящата за възможностите ми“, допълни хърватинът.

„От мен и от моите съотборници можете да очаквате, че ще даваме максимума от себе си и ще се борим за това клубът да постига много по-добри резултати от
предния сезон“, амбициран е 24-годишният футболист.

„Трудно е да назова разликата между хърватския и българския футбол. Дори за самите нас е невероятно, че нашата малка държава с едва 4 милиона души постига такива резултати. Моето виждане е, че в Хърватия е пълно с талантливи играчи – и в младежките формации, и в по-долните дивизии, но един от големите проблеми за тях е, че има сравнително малко клубове, където могат да играят. В резултат много от тези талантливи момчета не успяват да развият футболна кариера“, заяви Секулич.

„Израствайки в Загреб, винаги съм бил футболен фен, ходещ редовно на мачове, и мечтата на живота ми беше да играя за „Динамо“ (Загреб). Сега обаче мечтата ми вече е да стана шампион с „Ботев“ (Пловдив), завърши нападателят на „канарчетата“.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.