Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / юни 19, 2023

МАРИЦА СТАРТИРА ЛЯТНАТА ПОДГОТОВКА

МАРИЦА СТАРТИРА ЛЯТНА ПОДГОТОВКА Представителният тим на „Марица“ започна лятна подготовка. В понеделник, в 10:30 часа, след отслужения водосвет, старши треньорът Николай Димитров и неговият щаб изведоха групата от 20 футболисти за първо занимание, като въпреки трудностите отборът бе запазен почти изцяло.

Към момента в състава няма новопривлечени футболисти. По време на подготовката ще се присъединят няколко юноши от школата на клуба. Напускащите са трима: Дъглас Иваноф и Илиян Йорданов, който ще продължи кариерата си в Германия, а до заминаването си ще се подготвя с досегашните си съотборници. Третият напускащ е Симеон Вешев, който прие офертата на “Дунав” и през новия сезон ще се състезава за тима от Русе.

На този етап отборът ще води подготовка в Пловдив, като ще тренира двуразово. Работи се по организирането на летен лагер. Две са уговорените контроли, които ще изиграе „Марица“, а съперници в тях са отбори от българския елит. На 24 юни съперник ще бъде „Арда“, като двубоят ще се играе на стадиона в Момчилград. На 4 юли „жълто-сините“ ще срещнат „Левски“, като приятелският мач вероятно ще се играе в град Правец. Останалите контроли са в процес на договаряне.

Преди днешната тренировка бе проведена среща между ръководството и състезателите от отбора, на която играчите бяха запознати с финансовата ситуация в клуба. Всички футболисти засвидетелстваха своята лоялност към „Марица“.

В първото занимание от лятната подготовка на „Марица“ участие взеха:
Вратари: Илия Николов, Петър Начев и Виктор Петков. Защитници: Мартин Газиев, Димитър Аврамов, Йордан Пейчинов, Георги Иванов, Ифеани Дейвид, Соломон Джеймс. Халфове: Айкут Янъков, Милен Танчев, Христиан Димитров, Станислав Маламов, Радослав Апостолов, Олджай Алиев, Стефан Попов. Нападатели: Веселин Марчев, Валери Домовчийски, Георги Трифонов, Петър Атанасов.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.