Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / юни 14, 2023

Новият старши треньор на „Ботев“ – Станислав Генчев, бе представен официално.

🟡⚫ Новият старши треньор на „Ботев“ – Станислав Генчев, бе представен официално. Наставникът говори за пръв път в новата си роля и разкри, че селекцията пред „канарчетата“ ще бъде най-важната задача. Генчев разкри, че се нуждае от нови футболисти на всеки един пост. „Ботев“ ще води своята подготовка в Банско, а вече е и уредил две контроли срещу румънските „Университатя“ (Крайова) и „Политехника“ (Яш).

„Изключително съм щастлив да застана начело на „Ботев“. За мен е истинска цел. През зимата имахме бегли разговори, но не се стигна до нищо конкретно, за това не се стигна до моето преминаване, докато сега вече нещата бяха сериозни и стигнахме бързо до споразумение. Целите на отбора са да се изгради отбор, който да е конкурентноспособен на средно европейските отбори. „Ботев“ трябва да участва в европейските клубни турнири. Имаме отлична база, отличен стадион и страхотни фенове“, започна Станислав Генчев.

„Изключително важно е каква селекция ще направим. Аз като треньор вярвам, че позицията на старши треньорът е най-важната в клуба. Най-важното нещо на този етап е да се направи добра селекция. Говорихме за няколко имена с ръководството, аз съм казал своите виждания по отношение на селекцията и съм представил изискванията. Имаме разбирателство и работим по списъка. За нас е важно да привлечем новите попълнения колкото се може по-рано. Във всяка линия се нуждаем от нови хора, най-искряща нужда имаме от централни защитници и бекове. За Галин Иванов научих от медиите, че го искаме. Много го уважавам, но не влиза в моите планове за селекция. На този етап няма шанс за завръщане на Тодор Неделев“, коментира Станислав Генчев.

„Разговорите ги водих директно с господин Зингаревич, водихме разговори и се разбрахме мъжки. Без мое съгласие нито един футболист няма да подпише договор с „Ботев“. Старши треньорът носи отговорност кой футболист ще играе и колко ще играе. Всичко ще зависи от това, което играчите направят по време на тренировъчния процес“, каза още той.

„Стълбът, на който „Ботев“ се крепи, е детско-юношеската школа, както и феновете. Трябва да се направим един хубав микс и българи и чужденци. Имахме няколко разговори как ще се води подготовката на дубъла. Ще се опитам да интегрирам няколко момчета в първия отбор. В другиден заминаваме за Банско – там ще водим подготовка. Имаме две планирани контроли с „Университатя“ (Крайова) и „Политехника“ (Яш).

„Лесни мачове няма. Ще бъде важно как сме работили и как сме се подготвили. Днес се събираме за първа тренировка. С всеки футболист ще има индивидуален разговор, за да изчистим проблемите, които „Ботев“ има. Това, което беше миналата година не е присъщо за отбор като нашия“, заяви новият старши треньор.

„Няма сигурни напускащи от тези, които са в момента на подготовката с нас“, завърши Станислав Генчев.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.