Илиян Филипов изригна. Някои хора не искат Колежа да бъде изцяло завършен – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / май 16, 2023

Илиян Филипов изригна. Някои хора не искат Колежа да бъде изцяло завършен

Plovdivsport.info публикува без редакторска намеса изявлението на Г-н Филипов.

Уважаеми Ботевисти,
На 29 април 2023 г. Ботев се завърна в своя дом стадион „Христо Ботев“.
След близо 10 годишно чакане заедно с вас направихме незабравим празник, който ще остане завинаги в историята на най- стария български клуб.
Имахме много трудни моменти, срещнах много трудности и много пречки, понесох много негативи, но целта Ботев да се завърне на „Колежа“ бе над всичко.
Благодарение на вашата помощ успяхме да се завърнем в своя дом.
Сега искам да направя и другата голяма крачка – да завърша козирката с цялостно покритие и фасадата на стадиона. Така ще имаме най- модерния стадион, където скоро наистина ще се играят големи мачове.
До края на годината лично аз ще инвестирам 17,2 млн. лв., които ще получа до края на 2025 г. Вместо разбиране от страна на община Пловдив, отново получаваме пречка. Анексът, който трябва да подпиша многократно беше коригиран. Съгласявах се в всичко, само и само да завършим това бижу. Вчера обаче анексът отново не бе одобрен. Някакви специалисти, юристи, зам.-кмет по финанси и кмет не се съгласяват с това да се съобразяват със собствените си правила в управляваната от тях община. Не спазват и решението на Общинския съвет, в което ясно се казва, че върнатото от НАП ДДС на стойност около 8 млн. лв. трябва да бъде вложено отново в строителството на стадиона, както и това, че аз трябва да получа аванс на стойност 30% по всички правила на Община Пловдив.
Категорично заявявам, че в минутата, в която подпиша анекса с община Пловдив – веднага започвам работата по довършването на стадиона. Организацията за това вече е направена.
Премълчавах много, търпях много, но това не може така да продължава!
Ботев е вечен!

С уважение,
Илиян Филипов

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.