Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Вдигане на тежести / април 20, 2023

Феноменален Карлос Насар отвя конкуренцията и стана Шампион

Карлос Насар спечели европейската титла по вдигане на тежести в категория до 89 килограма на шампионата на Стария континент в Ереван. Българинът разби тотално конкуренцията и взе първото си отличие от Европейско първенство. Освен всичко друго 18-годишният българин подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя, а също така и постави световен рекорд за юноши в изхвърлянето. На всичко отгоре Насар постигна всичко това само в пет опита.

Карлос направи перфектно състезание и показа изумително ниво най-вече в изтласкването. В първото движение записа три успешни опита на 165, 170 и 174 килограма, но остана на втора позиция след представителя на домакините Андраник Карапетян, който изхвърли 178 кг. 

В изтласкването обаче Насар просто премаза и конкуренция, и рекорди. Първият му опит от 205 килограма му донесе златния медал, след като веднага след това Карапетян не успя да вдигне 206. Във втория си опит пък българинът директно скочи за подобряване на световния си рекорд с един килограм – 221 и без особени проблеми го постигна. Насар имаше възможност и за още един опит, но реши да не го използва. Така с двубой от 395, което също е световен рекорд, подобрен с три килограма от постижението на италианеца Антонио Пицолато отпреди година. родният талант грабна титлата.

Така Насар взе победата с аванс от цели 21 килограма, а от третия с цели 31, което е уникално постижение и сериозна заявка за доминация. За Карлос това е първи златен медал от подобен форум след две сребърни отличия в предишните две издания. Насар има една световна титла от Ташкент 2021, миналата година на шампионата на света българинът постави световен рекорд в изтласкването, но преди това в изхвърлянето бе направил нула и остана извън класирането.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.