Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / април 4, 2023

Фенклуб Локомотив Пловдив отново изригна срещу отпускането на средства за завършването на стадиона на градския съперник Ботев.

Фенклуб Локомотив Пловдив отново изригна срещу отпускането на средства за завършването на стадиона на градския съперник Ботев.
Ето позицията на черно- белите без редакторска намеса:

Един колодрум ни стига!
С интерес наблюдавахме събитията в последните предизборни седмици и действията на ПП „ГЕРБ”, но съзнателно изчакахме те да отминат, за да заявим своята позиция.
Всичко започна с една невинна пресконференция в хотела на един бивш кмет на Пловдив от същата партия. Последваха „спонтанни“ протести, които бяха уталожени с предложение за нови 22 милиона лева за един компрометиран проект. Нашата реакция беше неизбежна, внесоха се промени и на общинска сесия се гласува соломоновско решение за по 16,5 милиона лева и за двата отбора. И казусът със стадионите изглеждаше решен и всички трябваше да са доволни, но уви!
Отново по предложение на ПП „ГЕРБ“ бе създадена комисия, която трябваше да съблюдава за качеството на строителството. На практика видяхме една комична, нелепа проверка, която наподобяваше повече нискоразрядно продуктово позициониране, в която проверяващите, нямащи нищо общо със строителство, възхваляваха един некачествен строеж (твърдение на Борис Гиздаков – председател на Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“), и „родиха“ ново предложение за нови милиони за усвояване, и нелепи напъни за банкови гаранции, записи на заповеди и анекси, които очакваме да бъдат предложени официално. Казано на разбираем език това е поредният опит за неправомерно вземане на дълг 9 месеца преди изтичане на мандата. Поредното обременяване на общинския бюджет.
Какви са фактите до момента:
– За стадион „Локомотив” бяха отпуснати 12 милиона, за да се изградят три нови трибуни и да се премахват две настоящи. Въпреки всички кризи и война, поръчката се изпълнява по план. Стадион Локомотив е спортният КОМПЛЕКС в града, който може да отговори на всички изисквания за категория 4 на УЕФА.
– За обекта на бул. „ИзтОчен” бяха отпуснати 25 милиона, при положение че след инвестираните от Цветан Василев 15 милиона лева вече бяха изградени две трибуни на етап „груб строеж“ и две на кота 0. Обектът на бул. „ИзтОчен” ще бъде една язва в града, защото няма необходимата инфраструктура, ще се налага затваряне на главни булеварди и ще се създава огромен дискомфорт за живущите в квартала. В близките години ще се появяват „спонтанно“ нови предложения за наливане на поредните милиони във фирми на подставени лица за изграждане на паркинг с „топла връзка”.
Отново и отново питаме: докога ще се фаворизира безъдънната яма на бул. “ИзтОчен” 10, печално наподобяваща строителството на колодрума, за сметка на всички важни инфраструктурни проекти в града, които очевидно остават на втори план?
Колко милиона трябва да потънат там, за да придобие обектът търговски вид и да може да приема поне мачове от ниво Ефбет лига?
Настояваме за незабавна, законосъобразна и адекватна реакция от кмет, общински съветници и комисията по контрол на строителството, за да се спре с този дирижиран цирк и източването на бюджета на община Пловдив! Ако няма такава, очаквайте нашата!
П.П. Постоянните заигравки с феновете на „другия” отбор, могат да ви помогнат само да спечелите областта, но не и ГРАД ПЛОВДИВ!
ПЛОВДИВ – ТОВА СМЕ НИЕ!

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.