Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / март 6, 2023

ЕКСКЛУЗИВНО: Колежа с цялостна козирка

Очаква се утре проектантът на стадион „Христо Ботев“ да входира в Община Пловдив предложение за нова етапност на строителството на стадиона, научи ексклузивно Plovdivsport.info

Това ще позволи на общината, след обсъждане в комисиите в кратък срок и пускане на заповед 154, още в петък да издаде новото възлагателно писмо.

По наша информация то ще позволи на строителя на стадиона да го пусне в експлоатация за мача с Левски, а след това в кратък срок да постави цялата козирка на съоръжението. Реално с новото възлагателно писмо строителят веднага, след като го получи, ще има възможност да поръча материалите за цялата козирка.

След въвеждането на стадиона в експлоатация за мача с Левски общината ще направи пълна ревизия на изразходването на средствата до момента. След това се очаква да бъдат отпуснати и допълнителни около 5.8 милиона лева. Те са за система за топене на сняг на козирката, която е задължителна по норми за безопасност, за изграждането на външната фасада, за да може стадионът да получи пълна завършеност, както е по визуализацията и други довършителни работи.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.