Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / февруари 6, 2023

Зико. Ще оттегля предложението си за 22,5 милиона за стадион Христо Ботев

Здравко Димитров ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион „Христо Ботев“ с 22,5 млн. лева. Това обяви на пресконференция днес кметът на града.

Ето какво каза Зико по темата за стадионите и феновете на Локомотив и Ботев:

Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Дадохме ги за добро – и за едните, и за другите. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е.

Ще видим как ще ги завършваме. А и виждам, че Тотев вече ги събира. Аз го приветствам това – нека да ги събира феновете и заедно да търсим пари за стадионите. Но Община Пловдив не може да издържи финансово с тези корекции. Опитах и направих всичко възможно. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Обаждат ми се и други пловдивчани – казват ми: имаме училища, култура, детски школи, не са само стадионите.

Пълна прозрачност за строителството на стадионите. Ако има нарушения – виновните да си понесат отговорността.

Днес имам среща с едните и с другите фенове. Това са нови обстоятелства. Ще търсим заедно пари. Ще предложим и на новото правителство. За нас е по-добре да бъдат финансирани от държавата.

Привествам Иван Тотев – нека да се вижда с тях, а не да ги настройва срещу мен. Знаех за срещите на феновете в хотел „Империал“. Тия митинги, които правеха – то всичко е инсценирано всичко.

Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион „Христо Ботев“. Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.