От община Пловдив. Стадион Христо Ботев с козирка за 2000 човека – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / ноември 4, 2022

От община Пловдив. Стадион Христо Ботев с козирка за 2000 човека

До момента в „Колежа“ са инвестирани 18,5 млн. лв. Има частично изградени тоалетни, бани, съблекални и тревно покритие. Според Община Пловдив отпуснатите 25 млн. лв. от държавата ще са достатъчни за първия етап, включващ козирка, покриваща 2000 места. Наскоро бе отпуснат кредит от 12 милиона, но и те няма да стигнат за цялостната козирка.

„Според мен с тези средства не може да има цяла козирка. Трябва да получа проектите, за да ви кажа. Аз не знам колко ще струва цялата козирка, колко ще струва видеонаблюдението, колко ще струва осветлението, колко ще струва озвучаването, пожароизвестяването. Това са скъпите неща, които не знам колко струват, защото нямам проектите“, заяви пред bTV собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов.

Главният архитект на Пловдив Ахрянов потвърди, че проектите в Община Пловдив са одобрени, но не са предадени на изпълнителя, това щяло да стане до 8 ноември.

Според проектите цялостното завършване ще струва над 52 млн. лв. Илиян Филипов бе категоричен, че през пролетта Ботев ще играе на „Колежа“./ „Тема спорт“

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.