Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Водещи футболни новини / август 31, 2022

От ПИМК обявиха: Ботев Пловдив се завръща официално в своя дом през Април

Фирма „ПИМК“, която строи стадион „Христо Ботев“ даде яснота около строителството на стадиона. От изявлението става ясно, че от януари отборът на Ботев ще може да играе на „Колежа“, а цялата козирка ще бъде готова в края на март.

Ето какво написаха от компанията:

„Продължава ежедневно работата по стадион „Христо Ботев“ съвместно с „ПИМК“ и проджект мениджърите от „PM Project Management”.

Към днешна дата всички дейности свързани с груб строеж са приключени.

Хидрозиолациионните покрития на трибуните на сектори „А“, „Б“ и „В“ са изпълнени. До края на месец Септември ще бъде довършен и сектор „Г“ и ще се поставят всички външни и вътрешни дограми.

През средата на Август започна монтаж на огради, парапети и ръкохватки, както и подготовка на ВиК и Ел инсталациите около сградата за полагане на асфалтовата настилка.

Довършителните работи вътре в сградата са завършени на 60%.
Фасадата ще бъде готова през средата на Октомври, след което започва постепенен монтаж на стоманена козирка – етап I, над трибуните. Очакваме да бъде завършена най-късно до края на месец Декември 2022 година.

След проведена среща във Вторник, 30 Август 2022 г. с кмета на град Плвдив, г-н Здравко Димитров, в която участвахме ПИМК съвместно с проектантите, представители от феновете на клуба и надзора, бяха уточнени важни детайли, след които очакваме финалните проектите да бъдат предадени на изпълнителя до началото на следващата седмица.

Компанията ни планира с осигурените 12 милиона от община Пловдив да изгради 100% от покривната метална конструкция на стадион „Христо Ботев“ до края на месец Март 2023 година.

Важно!
Стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация за Ефбет лига в края на Декември – началото на Януари, като се надяваме клубът да започне провеждането на приятелските си срещи още от Януари, в Колежа – нашия дом. През Април, когато започне втория полусезон, отбора гарантирано да играе срещите си на него.

Юли и Август 2023 година, когато са европейските турнири, дано да участваме там, сме сигурни, че нашият любим отбор ще бъде в дома си и ще има най-модерния стадион в България.

Желанието на всички, които са част от строителството на стадион „Христо Ботев“ е същото като на феновете на отбора – максимално бързо „Ботев“ Пловдив да заиграе домакинските си срещи в своя дом, а „ПИМК“ се грижи това да стане безопасно, качествено и в срок.“

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.