След 243 дни,Тодор Неделев отново в игра . – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / август 12, 2021

След 243 дни,Тодор Неделев отново в игра .

Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев стъпи на зеления терен отново. След цели 243 дни или близо осем месеца, лидерът на „жълто-черните” лекуваше тежка контузия, която обаче не го сломи и ето че той отново получава аплодисментите на феновете.

Неделев се появи в игра в последния двубой на „канарчетата” срещу Славия, спечелен от пловдивчани в Коматево.

„Тежко е да не играеш осем месеца. Като влязох, се почувствах все едно за пръв път играя футбол, но се радвам, че се завърнах. Радвам се, че отборът спечели, което беше най-важно в този мач. Надявам се колкото се може, по-бързо да възвърна формата, в която ме знаят всички фенове, и да радвам отново публиката на Ботев.“, каза капитанът на „жълто-черните“ пред „Диема Спорт“ за предаването „Домът на футбола“.

„След операцията само си мислех колко дълго е времето, в което няма да играя, но когато дойде този момент, ми се стори, че много бързо мина. Но, наистина, много трудно ми беше в първите месеци, защото тренирах само във фитнеса, не можех да излизам навън поне да потичам малко. След третия месец, когато започнах да тичам, вече ми се струваше много дълго времето, докато започна да тренирам с топка. Лека-полека всичко това отмина и се радвам, че вече е минало и съм възстановен.“, продължи Неделев.

„Мисля, че съм доста далеч от оптималната си форма. Ще ми трябват доста мачове, за да свикна – и като въздух, и като времетраене. Срещу Славия 15 минути ми се сториха като цял мач. Надявам се след паузата за националните отбори да съм в още по-добра форма. Само мога да благодаря на всички терапевти, с които работих, на всички мои приятели, на всички фенове на Ботев, на моята приятелка, на родителите ми, защото ако не бяха тези хора, може би щях да рухна. Всеки ден говорим с треньора, през цялата седмица обсъждахме колко минути ще мога да изиграя в този мач. Не мисля, че кой знае с какво помогнах, но се радвам, че се завърнах пред нашата публика.“, завърши звездата на „канарчетата“.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.