Антон Зингаревич даде първото си интервю като собственик на Ботев Пловдив. – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / август 10, 2021

Антон Зингаревич даде първото си интервю като собственик на Ботев Пловдив.

В 11:00 ч. собственикът на Ботев – Антон Зингаревич – се срещна с медиите на клубната база. Както е известно, руският предприемач забрани на срещата да има микрофони, камери и всякакви записващи устройства.

„Не съм някаква известна звезда, не съм футболен играч и мисля, че това не най-подходящият начин да комуникираме!“, обясни руснакът за това свое решение

Ето какво още заяви Зингаревич, цитиран от PlovdivDerby:

„Можем хипотитечно да говорим за титли, но трябва да продължим прогреса. Считаме, че отборът може да бъде изграден в рамките на 5 трансферни прозореца. Това не означава, че ще спечелим титлата, а че ще бъдем конкурентни на най-добрите отбори в лигата. Това не е само въпрос на тактика, но и на отборна психология. Накратко ние ще се опитаме да изградим тим, който да е конкурентно способен в лигата. Може да спечелим титлата, Купата, но ние не знаем, колко дълго ще ни отнеме да завоюваме трофей.

Минаха 7 месеца, откакто дойдохме в тима. Доволен съм от прогреса, необходимо е време. За момента съм доволен от това, което виждам. Знаехме, че ще ни отнеме време да разберем спецификите на тази лига. Важно е да знаеш в каква среда ще работиш. Ние знаем какъв тип футбол искаме да играем и как да го играем. Не е лесно, тъй като лигата и футболът, който се играе тук, не е точно това, което искаме да играем ние. Тук футболът е много накъсан, а ние искаме по-голяма интензивност на играта. Както видяхте срещу Славия, ние се опитахме точно това, но мача бе прекъсван на всеки 30 секунди. Ние няма да променим типа футбол, който искаме да играем. Да, за момента съм доволен от треньорския щаб и той няма да бъде променян за момента.

Ще излъжа, ако кажа, че съм доволен от играта в мачовете, които гледах на живо. Има време и нужда от подобрения. В началото на шампионата сме и сега важно да печелим точки. 6 точки от 3 мача са добър резултат и това е предпоставка да надграждаме. Имаме доста добри играчи в отбор, а и някои сега се завръщат от контузии. Може би след месец, месец и половина нашият тим ще се синхронизира и ще покажем пълния си потенциал.

Стадионът е много важен за нас, тъй като без стадион един клуб не може да съществува. Когато аз гледах на възможността да придобия Ботев, стадионът беше част от нещата, които гледахме. Следим строежа много отблизо, но истината е, че като клуб ние стоим извън този процес. Знаем, че първата фаза на строежа трябва да приключи по време на настоящия сезон. Много е важно е за клуба тези срокове да се спазят. Срещнах се с кмета, за да бъда уверен, че това ще се случи. Когато това се случи, ние отново ще се срещнем с кмета, за да видим от там нататък какво трябва да се случи. Взимането на стадиона на концесия е едно от нещата, които сме обсъждали с кмета. Нормално е този стадион да е под ръководството на клуба. Нека стадиона бъде завършен и тогава ще седнем да дискутираме и да търсим най-доброто за клуба и града. Строежът продължава, не вярвам на слуховете, че той няма да бъде довършен. Виждам, че се строи, знам и че средства има осигурени, не виждам проблем. За клуба най-важно е да може да посреща феновете си на стадиона. Когато първата фаза бъде заършена ще видим колко средства точно трябва за цялостното му завършване, както е по проект.

Когато пристигнахме, най-важната задача беше да останем в лигата. Сега целта ни е да изграждаме отбора и минимумът ни е топ 6. Вътрешно смятаме, че имам отбор и за повече от това. Нашата генерална цел е да играем в евротурнирите.

Ботев е клуб с голяма история, с модерна инфраструктура, с много фенове. Това ме привлече в Ботев Пд. Мисля, че тук има добра почва да се купуват и изграждат играчи, и те да бъдат продавани на по-големи клубове в чужбина. Мой приятел, с който сме учили заедно, ми разказа и обърна внимание към Ботев. Не е българин.

Ситуацията при пристигането ми беше доста сложна заради доста комплексната ситуация в клуба. Аз трябваше да придобия нужното спокойствие и увереност, че искам да придобия акциите на клуба. Отне ни време да направим оценка на ситуацията. Трябваше да се почустваме сигурни, за да поемем отговорността да поемем клуба. Преговорите бяха нормални. Мога да кажа само добри думи за Сдружението, от тях видяхме само разбиране и аз съм им изключително благодарен. Смятам, че целия процес от декември до сега беше достатъчно публичен. Мога да кажа, че не всички хора подкрепиха своите думи в този процес. В крайна сметка изцяло мое беше решението дали да продължа този процес. Сега седим тук и моето решение е взето. Това е биснес. Видях възможност и смятам, че тя е добра за футболния проект, който искам да реализирам.

Академията е много важна за клуба. Ние имаме и втори отбор. Като цяло сме един доста млад отбор, който дава шанс на младите да се развиват, и те трябва да се възползват от този шанс.

Финансово сме стабилни и мисля, че това е много важно за един клуб. Имаме таван на заплатите, което не означава, че ние няма да увеличаваме бюджета постепенно. В България има много талантливи играчи, но процесите за тяхното развитие са трудни и точно в тази насока трябва да е насочена нашата работа. Току ще стане собственост на Ботев до 10 дни. Ще следим развитието на Маркиньос и до края на наема му ще решим дали ще откупим и него.“

Зингаревич сподели още, че се надява подвигнатото дело от Желко Петрович срещу Ботев за парите, за които черногорецът претендира, да бъде в полза на Ботев. Той призна, че е фен на Зенит (Санкт Петербург), тъй като е роден в този град.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.