Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / април 15, 2021

Готов е Обвинителният Акт срещу убийците на Тоско.

Според колегите от dsnews.bg обвинителните актове срещу убийците на Тоско да готови. Публикуваме навината на dsnews без редакторска намеса.

Прокурорът София Диплоиду със сериозни обвинения към 8 ултраси на ПАОК

Прокурорът, който отговаря за делото на 28-годишния пловдивчанин Тоско Бозаджийски, поиска изправянето пред съда в Солун на общо осем души.

Българинът загуби живота си, като бе прегазен от кола под наем по време на побой, нанесен от фенове на ПАОК през януари 2020 година в района на Концертната зала в Солун.

Според информация от Grtimes, спортният прокурор София Диплоиду предлага на Първоинстанционния съд в Солун да разгледа следните обвинения:

– 27-годишната шофьорка на колата, прегазила Бозаджиски, да бъде съдена за „умишлено убийство с възможна измама“.

– Нейният 49-годишен бивш партньор, който твърди, че е организирал нападението, е обвинен в „непредумишлено убийство“, „тежка телесна повреда“ и други нарушения.

– Шестимата фенове на ПАОК, които твърдят, че са участвали в нападението над българските приятели на Арис, за „тежки телесни повреди“ и други нарушения, според случая.

Според обвинението на прокурора, 49-годишният мъж е следвал превозните средства, в които българите са се возили, с кола под наем, докато стигнат до паркинга на Концертната зала в Солун. Това стана ясно от видеозаписи, записани от камери за наблюдение по авеню Александър Велики. След това, когато те седнали в кафене в района, конкретният обвиняем призовава феновете на „бицепсите“ да се съберат на мястото.

Предишния ден българите бяха на стадион „Kleanthis Vikelidis“, за да гледат футболното дерби Арис-ПАОК.

Когато напускат кафенето, нападението, при което 28-годишния младеж губи живота си, се случва в околностите на Концертната зала в Солун.

Твърди се, че 49-годишният мъж участва активно в сблъсъка, удряйки българите, докато момичето е било зад волана на наетия автомобил.

Според прокурора, докато 28-годишният Тоско Бозаджийски е лежал на пътя, облян в кръв, 49-годишният мъж е окуражил приятелката си да премине над тялото му, причинявайки смъртоносни наранявания.

Фотографският материал, включен в преписката, показва, че водачът е сменил лентата на движение, като е натиснал горната част на тялото на жертвата, което е довело до смърт.

27-годишната подсъдима и 49-годишният подсъдим бяха осъдени на временно задържане под стража след извиненията си.

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.