Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / април 13, 2021

Днес Спартак излезе с официална декларация ,иска обединение .

Ръководството на Спартак Пловдив днес излезе с официална декларация . .Plovdivsport Публикува без редакторска намеса.

Декларация от ръководството на ПФК Спартак Пловдив:

Уважаеми спартаклии, 

В началото на 2018 г. поехме Спартак Пловдив и тръгнахме по нелекия път за възраждането на славния отбор. Заварихме една голяма разруха и започнахме от нулата. Поставихме няколко основни приоритета, по които и до ден днешен продължаваме да работим.

Първата и основна цел беше възраждането на мъжкия отбор, започнахме от най- ниското ниво – Б- Областна група, като поставихме за цел влизане в Югоизточна трета лига и утвърждаването ни там до изграждането на стадион „Тодор Диев“.

Основната цел е постепенно интегриране на юноши от нашата школа в мъжкия отбор. За тази цел създадохме и  втори мъжки отбор, където да играят максимален брой юноши. Там сме поставили за цел изкачване с едно ниво във футбола.

Още от първия ден работим ПФК Спартак да има отбор в Елитните юношески групи. Изпълнихме и това- утвърдихме отбора в U17, а за тази година имаме за цел да има и отбор в U15 и полагаме усилия това да стане.

Започнахме преди 2 години и половина работа Спартак да има модерен стадион. Минахме през всички процедури по изискванията на законите в България, за да може към днешна дата да имаме разрешение за строеж.

В момента работим и по следващата крачка – избор на изпълнител за строителството на стадион „Тодор Диев“.

Хвърлихме много усилия нашата школа и сателитният ни отбор Реал да се подготвят в нормални условия на нашата база, за да може Спартак да се гордее със своята школа.

През последната 1 година работим в безпрецедентна обстановка, но и това не ни попречи клубът да няма задължения към футболисти, служители и институции. В тази сложна ситуация вложихме много усилия да имаме готов проект за стадион, отговарящ на изискванията на ФИФА и УЕФА.

Нямаме магическа пръчка, за да може всичко това да се случи толкова бързо, колкото и на нас ни се иска.

Получихме многократни упреци от една група хора, имащи се за големи спартаклии, които не спират с претенциите към ръководството и служители на клуба.

Категорично искаме да кажем, че уважаваме всички привърженици на нашия клуб и точно в тази ситуация трябва да сме обединени, за да може заедно да постигнем нашите цели.

Издръжката на футболния клуб не е лесна задача, особено в тази обстановка, и ако някой има сериозни претенции- вратата винаги е отворена да дойде и да помага за издръжката и развитието на клуба.

Смятаме, че мястото на феновете е на трибуните, но няма да върнем никого, ако иска и може да помогне.

Нека всички фенове, които наистина обичат Спартак, да не спират да подкрепят отбора!

Само Спартак!

Добавете вашия коментар