Днес Спартак излезе с официална декларация ,иска обединение . – Пловдив Спорт

Изображенията са със запазени авторски права, свържете се с нас, ако желаете да получите права за използването им. +359 (0) 896 71 19 12

Close
Футбол / април 13, 2021

Днес Спартак излезе с официална декларация ,иска обединение .

Ръководството на Спартак Пловдив днес излезе с официална декларация . .Plovdivsport Публикува без редакторска намеса.

Декларация от ръководството на ПФК Спартак Пловдив:

Уважаеми спартаклии, 

В началото на 2018 г. поехме Спартак Пловдив и тръгнахме по нелекия път за възраждането на славния отбор. Заварихме една голяма разруха и започнахме от нулата. Поставихме няколко основни приоритета, по които и до ден днешен продължаваме да работим.

Първата и основна цел беше възраждането на мъжкия отбор, започнахме от най- ниското ниво – Б- Областна група, като поставихме за цел влизане в Югоизточна трета лига и утвърждаването ни там до изграждането на стадион „Тодор Диев“.

Основната цел е постепенно интегриране на юноши от нашата школа в мъжкия отбор. За тази цел създадохме и  втори мъжки отбор, където да играят максимален брой юноши. Там сме поставили за цел изкачване с едно ниво във футбола.

Още от първия ден работим ПФК Спартак да има отбор в Елитните юношески групи. Изпълнихме и това- утвърдихме отбора в U17, а за тази година имаме за цел да има и отбор в U15 и полагаме усилия това да стане.

Започнахме преди 2 години и половина работа Спартак да има модерен стадион. Минахме през всички процедури по изискванията на законите в България, за да може към днешна дата да имаме разрешение за строеж.

В момента работим и по следващата крачка – избор на изпълнител за строителството на стадион „Тодор Диев“.

Хвърлихме много усилия нашата школа и сателитният ни отбор Реал да се подготвят в нормални условия на нашата база, за да може Спартак да се гордее със своята школа.

През последната 1 година работим в безпрецедентна обстановка, но и това не ни попречи клубът да няма задължения към футболисти, служители и институции. В тази сложна ситуация вложихме много усилия да имаме готов проект за стадион, отговарящ на изискванията на ФИФА и УЕФА.

Нямаме магическа пръчка, за да може всичко това да се случи толкова бързо, колкото и на нас ни се иска.

Получихме многократни упреци от една група хора, имащи се за големи спартаклии, които не спират с претенциите към ръководството и служители на клуба.

Категорично искаме да кажем, че уважаваме всички привърженици на нашия клуб и точно в тази ситуация трябва да сме обединени, за да може заедно да постигнем нашите цели.

Издръжката на футболния клуб не е лесна задача, особено в тази обстановка, и ако някой има сериозни претенции- вратата винаги е отворена да дойде и да помага за издръжката и развитието на клуба.

Смятаме, че мястото на феновете е на трибуните, но няма да върнем никого, ако иска и може да помогне.

Нека всички фенове, които наистина обичат Спартак, да не спират да подкрепят отбора!

Само Спартак!

Добавете вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.